Новак Джокович стана посланик на УНИЦЕФ 30.08 | 16:12

Сръбската тенис звезда ще помага на организацията като защитава правата на децата в родината си

От Краси Киров

Световният номер едно в тениса Новак Джокович (Сърбия) стана посланик на УНИЦЕФ за Сърбия, съобщиха от организацията.

Партньорството между двете страни ще позволи на Джокович да продължи с усилията си да защитава правата на децата в родината си, за да могат те да имат достъп до образование от най-ранна възраст.

В момента Ноле е в Ню Йорк, където участва в Откритото първенство на САЩ по тенис. Там той ще се бори за трета титла от Големия шлем през тази година след като вече триумфира на Australian Open и Уимбълдън.

"За мен е голяма чест да бъда партньор на УНИЦЕФ в това благородно начинание. Ранното образование при децата е от изключителна важност. Очаквам с нетърпение да започна да работя в това направление, за да променим живота на децата в Сърбия, особено на тези, които имат по-малко възможности да учат и да развият пълния си потенциал", каза Джокович.

"Новак Джокович е естествено продължение на политиката на УНИЦЕФ към децата", каза заместник-изпълнителният директор на организацията Рима Салах.

"Той е много загрижен за благоденствието на децата в Сърбия. Убедени сме, че ще вложи същата страст и ентусиазъм в работата си за УНИЦЕФ, както прави това на корта".

Водещи

Най-четени