Серина Уилямс стана посланик на добра воля на УНИЦЕФ 21.09 | 12:56

Задача на Серина в организацията е чрез славата си, да популяризира проекта за качествено образование на деца, лишени от родителски грижи

От Краси Киров

Тенисистка номер едно на САЩ Серина Уилямс последва примера на колегата си Новак Джокович и стана посланик на добра воля към УНИЦЕФ.

Новината съобщи изпълнителният директор на организацията Антъни Лейк, обяснявайки, че славата на Серина на филантроп и шампионка в очите на децата, ще бъде изключително полезна в новото ѝ занимание.

Серина е работила с УНИЦЕФ и преди, като през 2006-та година тя отпътува за Гана и взе участие в най-мащабната здравна кампания в Африка, правена досега. В нея доброволци имунизираха африканските деца срещу често срещани болести за възрастта им и раздаваха защитни мрежи срещу комари, с цел да намалят случаите на малария.

Новата задача на Серина в организацията е чрез славата си на световноизвестен спортист да популяризира проекта за качествено образование на деца, лишени от родителски грижи.

Преди по-малко от месец, примера на звезди от ранга на Дейвид Бекъм и певицата Шакира последва световният номер едно в тениса Новак Джокович, който стана посланик на УНИЦЕФ за Сърбия и ще защитава правата на децата в родината си, за да могат те да имат достъп до образование от най-ранна възраст.

Водещи

Най-четени