Новата писта в Тексас получи одобрението на ФИА 26.09 | 12:49

"Съоръжението е невероятно", не скри възхищението си Чарли Уайтинг, който оглави инспекцията

От Константин Симидчийски

Новата "Писта на Америките" в Остин, щата Тексас, е готова да приеме за първи път старт от Формула 1, след като съоръжението получи зелена светлина от инспекторите на Международната федерация по автомобилизъм (ФИА).

Състезателният директор на ФИА Чарли Уайтинг посети лично пистата, като даде на съоръжението нужната оценка за сигурност, която му позволява да дебютира в календара на Формула 1. Голямото събитие е насрочено за средата на месец ноември.

"Всичко, което видях до момента, е от първа класа. Прогресът на организаторите от последното ми посещение е също невероятен", коментира Уайтинг.

"Хората са свършили невероятна работа, просто фантастична! Пистата е построена по възможно най-високи стандарти, точно и както очаквахме. Нямам абсолютно никакви оплаквания", добави той.

Представителят на ФИА сподели очаквания, че "Писта на Америките" ще предложи сериозен брой възможности за изпреварвания.

"Има 3 или 4 завоя, където е много вероятно да видим изпреварвания. Специално завой 1 е невероятен. Това е единствената дума, която ми идва наум, за да го опиша. Мисля, че и пилотите ще споделят моето мнение".

Най-четени