Новият треньор на Манолев го защити от критиците 02.02 | 13:15

Йол се изказа ласкаво за новото попълнение на Фулъм

От Иво Вецев

Мениджърът на Фулъм Мартин Йол се изказа изключително ласкаво за новото попълнение на своя тим Станислав Манолев, като е сигурен, че българинът ще блесне в Премиър лийг и завинаги ще премахне етикета "най-слабия десен бек в Европа", който му беше лепнат в Холандия.

Случката е от 2009 година, когато бившият национал на Холандия Рене ван дер Гайп в ефира на RTL нарече национала на България "сляп кон" и "най-слабия десен бек в Европа" - думи, за които се присетиха в Англия, след като стана ясно, че юношата на Литекс е пред трансфер на Острова.

Манолев се присъедини към селекцията на Фулъм в последния възможен момент, като ще играе до края на сезона под наем при Димитър Бербатов. Йол пък е сигурен, че е взел правилното решение с привличането на родния национал.

"Трябваше да действаме бързо и да измислим нещо, след като Стивън Кели си тръгна. От друга страна Манолев е изиграл близо 30 мача с националния си отбор (29), така че това трябва да ви говори достатъчно", обоснова се холандският специалист.

"Ако проверите в Гугъл, ще видите, че той е най-добрият играч за своя тим в някои от мачовете през последните седмици. Да, той не е толкова силен в момента, не е световна звезда в Холандия, но това е защото почти не играеше.

"Факт е, а и самият аз съм убеден, че в Холандия той беше силно подценен и всъщност е по-добър, отколкото се опитват да го изкарат", заяви още Йол.

За съжаление най-вече на българските фенове, Манолев няма да може да дебютира за новия си отбор днес срещу Манчестър Юнайтед, като в срещата участие няма да вземе и Бербатов, който е контузен. Очаква се те да са готови за игра през следващата седмица.

Водещи

Най-четени