Ню Йорк разби Маями като гост, и то без Кармело 07.12 | 10:21

Звездата има 5 шева на средняи пръст, но "бричовете" покориха шампиона за втори път през сезона

От Иво Вецев

Тимът на Ню Йорк Никс дръпна с едни гърди напред начело на Източната конференция, след като тази вечер поднесе една от най-големите изненади през сезона и победи Маями Хийт като гост със 112:92.

Самата победа изглежда още по-впечатляваща, след като "бричовете" разбиха шампионите без най-голямата си звезда - Кармело Антъни. Той има 5 шева на средния пръст на лявата ръка и по време на загрявката треньорският щаб прецени, че е по-добре той да почива.

Преди срещата "горещите" показаха, че искат да си върнат на Никс за загубата на старта на НБА, а Ерик Споелстра можеше да разчита на всички в своя състав.

Липсата на Мело обаче явно обърка шампионите, които бяха абсолютно неузнаваеми в защита. За това говорят два факта - Маями позволиха на своите гости да стрелят цели 91 пъти, а всички, освен Коупланд и Бруър вкараха за отбора от Голямата ябълка.

Всичко беше решено рано в четвъртата четвърт. След като гостите имаха 10 точки аванс, те направиха серия от 9:0 в първите 3 минути на последните 12 и по този начин си осигуриха безпроблемния успех.

Трябва да се отбележи и страхотната стрелба на "бричовете" от зоната за три точки, като те вкараха 18 тройки от 44 опита. Най-полезен от всички на терена беше Реймонд Фелтън, който в отсъствието на Мело поведе своя тим с 27 точки и 9 асистенции.

Тайсън Чандлър се отчете с 13 точки и 9 борби, като беше истинска преграда в защита, докато от пейката Новак, Смит и Уолъс се включиха съответно с 18, 12, 13.

ЛеБрон Джеймс изигра пореден силен двубой, като се размина на една асистенция от втори пореден трипъл-дабъл - 31 точки, 10 борби и 9 асистенции. Бош и Уейд обаче разочароваха тотално и общо вкараха едва 25 точки.

В друга интересна среща Далас Маверикс излъга Финикс Сънс като гост и победи със 97:94, въпреки че "слънцата" водеха до самия край на срещата. О Джей Мейо се оказа най-полезен за маврите, завършвайки с 23 точки. По 16 добавиха Колисън и Райт.

Видео от срещата между Маями Хийт и Ню Йорк Никс може да видите в sporta.bg

Водещи

Най-четени