Няма вече ЦСКА - клубът фалира 22.06 | 19:17

Стоичков е собственик на новото дружество

От Даниел Любомиров

ЦСКА на практика вече не съществува, след като днес клубът обяви фалит и прекрати сагата около смяната на собствеността.

По ирония на съдбата това беше обявено от старши треньора Христо Стоичков минути преди началото на първата контрола от лятната подготовка на "червените".

"Армейците" излязоха за приятелски двубой тип учебна игра от 3 по 30 минути срещу Светкавица на стадиона в Етрополе, който е почти пълен заради присъствието на Камата.

От днес официално обаче ЦСКА не съществува, защото акционерното дружество имаше десетки милиони дългове и беше елиминирано след сделката между "Титан" и Гриша Ганчев.

Ловешкият бизнесмен ще създаде изцяло нов клуб - най-вероятно наричащ се ЦСКА 1923 - чийто собственик еднолично ще бъде легендата Христо Стоичков.

Самият носител на Златната топка от 1994-та показа, че акциите на стойност 6.5 милиона лева са на негово име.

Естествено, следващата стъпка пред ЦСКА е в близките дни да потърси отбор от А група, с който да се слее. Това могат да бъдат Нефтохимик или Литекс, но в същото време автоматично "армейците" ще отпаднат от турнира Лига Европа и няма да участват в квалификациите.

Повече подробности за бъдещето на 31-кратните шампиони ще стане ясно след края на контролата със Светкавица.

Най-четени