Няма опасност от допинг за олимпийците ни, смята Кралев 03.04 | 13:06

Антидопинговият център е направил проверка на всички атлети от националните отбори в борбата и бокса", заяви в Русе спортният министър Красен Кралев

От Даниел Любомиров

Не мисля, че има някаква опасност от положителни допингови проби за българските олимпийци, заяви в Русе спортният министър Красен Кралев. "Антидопинговият център е направил проверка на всички атлети от националните отбори в борбата и бокса, които готвим за предстоящите олимпийски квалификации.

Там са чисти, още февруари са проверени. И сега започваме да работим с атлетиката. Знаете, осем са федерациите, най-масово очакваме да има присъствие от лека атлетика, бокс и борба. Така че за тези атлети сме спокойни.

Нямам никакви притеснения за художествената гимнастика, така че остават още 5-6 души, които да се проверят. На този етап всичко е под контрол и наред", заяви Кралев. Той откри обновената тренировъчна зала по борба на клуб "Юнак", която не е ремонтирана от построяването й през 1965 г.

Държавата е дала 200 000 лв., като средства са били осигурени допълнително от общината и спонсори. Лентата бе прерязана от Кралев, председателя на федерацията по борба Валентин Йорданов и кмета на Русе Пламен Стоилов.

Спортният министър похвали организацията на Европейското първенство по борба до 23 години, което приключва тази вечер в зала "Булстрад Арена" в Русе. Кралев коментира, че България е готова за форуми на всякакво ниво във всички състезания, като единственият проблем е дали има финансовата възможност да си го позволи.

"Виждате, че дори Световното по волейбол струва много на държавата, така че трябва да си преценяваме силите. Лично аз съм привърженик да домакинстваме в тези спортове, в които имаме международни успехи или които имат огромна социална значимост, защото след всеки един такъв форум виждаме как се увеличава притокът на деца, които се записват в клубовете. Това е основната цел", сподели министърът. /БГНЕС  

Водещи

Най-четени