Оклахома на крачка от финал в НБА след пълен обрат срещу Сан Антонио 05.06 | 08:32

Оклахома Сити Тъндър постигна много ценна победа със 108:103 при гостуването си на Сан Антонио Спърс и поведе с 3:2 успеха във финалната серия в Западната конференция на НБА

От Мариян Найденов

Отборът на Оклахома Сити Тъндър постигна много ценна победа със 108:103 при гостуването си на Сан Антонио Спърс и поведе с 3:2 успеха във финалната серия в Западната конференция на НБА. Така "гръмотевиците" вече са само на победа от първи финал в Лигата. Поражението пък бе първо за възпитаниците на Грег Попович в тяхната зала от април 2011 година насам.

Преди седмица отборът на Сан Антонио изглеждаше непобедим, след като записа 20 поредни победи, което е втората най-дълга серия в историята на НБА. "Шпорите" започнаха серията с Оклахома с две категорични победи, но след това регистрираха три поредни загуби, допускайки пълен обрат.

Гостите от Оклахома започнаха много силно още от първите минути на мача, като поведоха с няколко точки и успяха да запазят преднината си до края, като не се мина и без драма в последните мигове, като 4.9 секунди преди края Ману Джонобили пропусна тройка, с която можеше да изравни резултата. В крайна сметка гостите не изпуснаха мача, нанасяйки първа домакинска загуба на Сан Антонио от повече от година.

Всеки един от звездното трио на "гръмотевиците" - Кевин Дюрант, Ръсел Уестбрук и Джеймс Хардън записа по 20 или повече точки срещу името си. Най-резултатен бе Дюрант с 27 точки, Уестбрук добави дабъл-дабъл от 23 точки и 12 асистенции, а Хардън допринесе за успеха с 20 точки.

За домакините от Сан Антонио страхотно завръщане след контузия направи Ману Джинобили, който стана топреализатор в мача с 34 точки. Тони Паркър се включи с 20 точки, а Тим Дънкан добави дабъл-дабъл от 18 точки и 12 борби, но това се оказа недостатъчно за крайната победа.

Следващият шести мач от серията между Оклахома и Сан Антонио е на 7 юни (четвъртък) от 04:00 часа българско време, като домакини са "гръмотевиците", които не познават вкуса на поражението у дома през този сезон.

Водещи

Най-четени