Оклахома отново елиминира Лейкърс, Бостън поведе на Филаделфия 22.05 | 10:03

"Езерняците" загубиха със 106:90 в петия мач от серията и отпаднаха от плейофите след 4:1 победи за Оклахома

От Мариян Найденов

Отборът на Оклахома Сити Тъндър се наложи със 106:90 над Лос Анджелис Лейкърс в петия мач от полуфиналната серия в Западната конференция на НБА. По този начин "гръмотевиците" се класираха за финала на Запад, след като спечелиха серията с 4:1 победи.

Така Оклахома елиминира "езерняците" за втора поредна година на тази фаза от плейофите, а на финала ще срещне Сан Антонио Спърс, които отстраниха другия отбор от Лос Анджелис - Клипърс след категоричен успех с 4:0 в серията.

Баскетболистите на Оклахома изнесоха много силна последна четвърт, в която направиха разлика от 10 точки и така се поздравиха с победата. Най-полезен за успеха на "гръмотевиците" бе Ръсел Уестбрук, който завърши срещата с 28 точки. Кевин Дюрант се отчете с дабъл-дабъл от 25 точки и 10 борби, а Джеймс Хардън добави 17 точки.

За Лейкърс над всички за пореден път бе Коби Брайънт, който стана топреализатор в мача със своите 42 точки, но това се оказа недостатъчно за крайната победа. Пау Гасол завърши с дабъл-дабъл от 14 точки и 16 борби, а Мета Уърлд Пийс и Андрю Байнъм добавиха съответно по 11 и 10 точки.

На Изток Бостън Селтикс и Филаделфия 76 продължават битката помежду си, която ще определи единия от финалистите в конференцията. "Келтите" се поздравиха с победа със 101:85 в своята зала "ТД Гардън" в мач номер 5 от серията и така поведоха с 3:2 успеха, като са само на победа от класиране напред.

Срещата бе равностойна през първите две части, но след това домакините от Бостън успяха да вземат преднина в третата и четвъртата четвърт, която им позволи да приключат спокойно мача.

Най-резултатен за "келтите" бе Брандън Бас с 27 точки, Кевин Гарнет добави 20 точки и 6 борби, Пол Пиърс се отчете с 16 точки, а Раджон Рондо записа дабъл-дабъл от 13 точки и 14 асистенции.

За гостите от Филаделфия най-полезен бе Елтън Бранд с 19 точки, Лавой Алън добави 12, а Евън Търнър завърши мача с дабъл-дабъл от 11 точки и 10 борби.

Водещи

Най-четени