Олимпийските шампиони останаха доволни от обиколката на залата 29.07 | 19:00

Премиерът Бойко Борисов разведе златните имена на българския спорт из новото спортно съоръжение, ден преди официалното му откриване

От Михаела Ганчева

Премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков и министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков представиха днес "Арена Армеец" София на олимпийските шампиони на България.

В новоизграденото съоръжение има създаден "Кът на олимпийския шампион" със снимки на всички златни медалисти на България. Бе отслужен и водосвет. Строителите на съоръжението показаха плановете за разширяване на спортния комплекс и изграждането на вело алеи.

"Приятно се виждаха шампионите на портретите. Боян Радев даде едно предложение, което с Дянков много ни хареса - да направим едни склуптури на всички олимпийски шампиони и да се сложат около залата. Мисля, че и олимпийските шампиони останаха доволни и от това, че сме увековечили техните постижения. Тук ще бъдат почетени и бъдещите олимпийски шампиони. В условията на криза ние сме скромни - Русе, Пловдив и тук, в Бургас има зала. Ние не сме Германия във всяка провинция да има такава зала". 

До сега нямахме такава съоръжение, нито по времето на социализма, нито на демокрацията, а ние я направихме по време на криза - нека бъдем реалисти. Сръбският национален отбор по волейбол ще бъде предвождан от президента на страната Борис Тадич. Ще дойдем заедно да гледаме мача. Ние сме си изпълнили ангажиментите към спортистите и е чест за националния отбор да бъде гледан от Тадич", заяви Бойко Борисов.

На събитието присъстваха още президентът на БОК Стефка Костадинова, футболна легенда Христо Стоичков, олимпийски шампиони и медалисти като Румяна Нейкова, Мария Гроздева, Боян Радев, Здравка Йорданова, Петър Кирил, Стела Енева, Христо Марков, Таню Киряков, Екатерина Дафовска, Нораир Нурикян и много други.

Водещи

Най-четени