Отборът на Чарлс Баркли надви този на Шак в Мача на изгряващите звезди 16.02 | 13:40

Крило на Денвър наниза 40 точки и хвана 10 борби, за да заслужи приза MVP

От Даниел Любомиров

40 точки и 10 борби заслужиха призна МVP на Кенет Фарид (на снимката), който блесна като най-добрия новобранец в демонстративния Мач на изгряващите звезди в НБА.

По традиция менторите на двата съпернически отбора дадоха името на състава - Чарлс Баркли водеше Отбор Чък, а Отбор Шак бе под ръководството на Шакил О'Нийл.

Младокът от Денвър Фарид вдъхнови тима под покровителството на Баркли, за да спечели мача убедително с 163:135 в невероятно шоу, което даде началото на Уикенда на звездите в Хюстън.

Фарид, който кара втора година в Денвър Нъгетс, не само наниза впечатляващите 40 точки, но се отчете с великолепни забивки и реализира 18 от 22 изстрела.

Тази нощ в Конкурса за забивки ще видим още извънземни изпълнения, като Фарид ще се включи в него.

За Отбор Шак най-резултатен и полезен се оказа Кайри Ървинг от Кливлънд Кавалиърс с 32 пункта - той спечели приза за MVP през миналия сезон.

"Държа феновете в неведение и сега просто ви подразних малко, владея много забивки", закани се на привържениците крилото, известен с прякора си "Manimal"(комбинация от чокве и животно).

Изходът на Мача на изгряващите звезди бе ясен далеч преди финалната сирена и последните минути бяха използвани от състезателите за нагледна демонстрация на качествата им при забивките.

"Забавлявахме се много всичките, не е важно, че няма награден фонд", заяви Ървинг, който освен 32-те точки за Отбор Шак, направи 6 борби и 6 асистенции.

Водещи

Най-четени