Откриват голф игрище с 18 дупки в село Равно поле 05.05 | 09:17

В академията ще преподават и уроци по голф

От Деляна Петкова

Днес (5 май) официално ще бъде открито обновеното голф игрище с 18 дупки. То е част от комплекса "Св. София СПА", става ясно от съобщение на правителствената пресслужба.

На церемонията по откриването на игрището ще присъстват премиерът Бойко Борисов и състезателят по голф Пол Макгинли. Присъствието си са потвърдили още и министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова и президентът на Българска голф асоциация Красимир Гергов.

Освен голф игрището, комплексът разполага още с тренировъчно игрище с 21 бази, зона за къса игра и дуги, а в голф академията се предлагат уроци за начинаещи и за напреднали играчи.

България се опитва да стане една от интересните дестинации за играчите на голф. Страната ни попадна в полезрението на Международната асоциация на голф-операторите (IAGTO) и организацията ни номинира за награда за непозната голф-дестинация. 

IAGTO е учредена през 1997 година, като основната ѝ цел е да популяризира голф-туризма - индустрия, оценявана на 12 млрд. евро.

Водещи

Най-четени