Отличен 6 за ЦСКА в последната контрола в Турция 13.02 | 16:54

Мартин Камбуров с хеттрик, Варела бележи първи гол за "армейците"

От Даниел Любомиров

ЦСКА постигна най-изразителната си победа в контролите на стадион "Голд Сити", след като разпиля 4-ия в грузинското първенство Чихура с 6:1.

Новото попълнение на "червените" Игнасио Варела вкара първия си гол за тима в последната проверка на лагера в Алания.

Централният нападател Мартин Камбуров пък показа нагледно реализаторските си качества, нанизвайки хеттрик за разгромната победа, като едно попадение добавиха Абел Анисе и Нджонго Присо.

За ЦСКА сега следва пътуване за Нови Сад (Сърбия) на 19-ти февруари, където ще играе с местния Войводина ден по-късно. Официалното представяне на новия отбор пред родна публика ще се осъществи на стадион "Българска армия" на 23-ти февруари от 15:00 часа срещу Монтана.

Старши треньорът на "армейците" Миодраг Йешич заложи на две коренно различни единайсеторки за двете полувремена на двубоя с Чихура. Единствената непредвидена смяна се случи в 65-ата минута, когато Ангел Грънчов напусна игра, след като получи тежък удар в главата от противник. Неговото място зае Костадин Стоянов, който е спряган за раздяла с "червения" клуб.

Мартин Камбуров, който водеше самостоятелно атаката на ЦСКА през първото полувреме, откри резултата в 10-ата минута след перфектно центриране на Игнасио Варела – взетият под наем от Палермо играч сложи топката на главата на Камбуров, за когото не бе трудно да се разпише – 1:0.

В 15-ата минута Камбуров разтресе дясната греда, но четвърт час по-късно отново показа отлично чувство за пласиране. Той получи подаване отдясно от Лукас Саша и за втори път прониза мрежата на грузинците.

Само секунди по-късно Варела украси активната си игра с първи гол за ЦСКА, след като Камбуров този път му върна жеста и го изведе на стрелкова позиция, за да стане резултатът 3:0.

В 34-ата минута тандемът между двамата играчи отново проработи отлично и Камбуров оформи хеттрика си.

В 42-ата Анисе довърши голеадата с марка "ЦСКА" преди почивката – Лукас Саша асистира за втори път и мадагаскарецът прати топката в мрежата за 5:0.

Второто полувреме бе белязано от 11-те смени, които направи Миодраг Йешич, но въпреки това паднаха още попадения.

В 57-ата минута младият Васил Попов направи нарушение в собственото си наказателно поле и реферът отсъди дузпа, която беше отбелязана от Болквадзе – 5:1.

В 89-ата пък Станко Йовчев направи отлична комбинация с Присо и го изведе на изгодна позиция, като камерунецът не разочарова с изстрела си, оформяйки крайното 6:1.

Водещи

Най-четени