Отличен Клечеров остави зад себе си Бьорндален в спринта на 10 км 10.12 | 10:30

Трима наши биатлонисти ще участват в днешното преследване

От Михаела Ганчева

Отлично представяне във вчерашния спринт на 10 километра направиха българските биатлонисти Михаил Клечеров и Красимир Анев. Освен че си тръгнаха с точки от надпреварата в австрийския курорт Хохфилцен, най-предно класиралият се Клечеров може да се похвали и с факта, че изпревари норвежката легенда Оле Ейнар Бьорндален.

Българинът се справи безапелационно в срелбата и с прилично бягане завърши със 17-то време - 25:41,3 минути, оставяйки зад себе си опитния Бьорндален, който завъртя една наказателна обиколка и се нареди на 19-то място. Между тях финишира германецът Арнд Пайфер. Краси Анев пък завърши 31-ви, след като допусна две грешки на огневия рубеж.

Останалите ни представители - Мирослав Кенанов и Владимир Илиев завършиха съответно 49-ти и 85-ти. Така трима биатлонисти на страната ни ще стартират в днешното преследване на австрийска земя, като ще имат шанс да подобрят още актива си в класирането за Световната купа.

Иначе победител в спринта стана шведският ветеран Карл Йохан Бергман, който повали всичките мишени и не остави шанс на конкуренцията с време 24:41.9 минути. Втори се нареди руснакът Андрей Маковеев, а трети остана Бенямин Вегер (Швейцария), които също бяха отлични на рубежа, но бягаха по-бавно от победителя.

Успехът изравни Бергман по точки с французина Мартен Фуркад на върха във временното класиране за Световната купа. С актив от 26 точки Михаил Клечеров пък е 40-ти.

Водещи

Най-четени