Отменят Вечното дерби за Купата? 16.10 | 19:30

Причината е в домакинските мачове на Лудогорец от Лига Европа

От Иво Вецев

Изключително конфузна ситуация е на път да се се разрази в близките няколко дни, след като днес беше изтеглен жребият за Купата на България и бяха определени датите както за първите мачове, така и за реваншите.

Както по-рано Sporta.bg ви информира, един срещу друг се изправят Вечните съперници Левски и ЦСКА, като първият двубой трябва да е на 6-и ноември, а вторият - 27 ноември. И двата мача би трябвало да са на "Васил Левски".

Такъв вариант обаче е напълно невъзможен, тъй като тези дати са резервирани от шампиона Лудогорец, който трябва да играе мачовете си в Лига Европа.

Въпреки че 6-и и 27-и ноември се падат в сряда, то тогава се провеждат официалните тренировки и пресконференции на двата отбора, като на 8-и и 28-и Лудогорец се изправя съответно срещу Черноморец (Одеса) и ПСВ Айндховен.

Разбира се, веднага след жребия БФС и ПФЛ са почнали да обсъждат евентуалните варианти за преместване дните на мачовете или техните часове, което обаче е по-малко вероятно заради риска, който представлява провеждането на два мача поред на едно съоръжение.

Смяна на стадиона засега не стои на дневен ред, тъй като двата отбора и МВР вече се разбраха всички Дербита да се играят на "Васил Левски". Най-реално изглежда самите мачове да бъдат преместени във времето, тъй като ще се наложат и нови дати за мача на Лудогорец срещу Берое.

Съществува възможност, която ще прати Вечното дерби за Купата през пролетта на следващата година.

Водещи

Най-четени