Официално: "А" група стартира на 20 юли с 14 отбора 31.05 | 15:38

Всички отбори за новия сезон са получили лиценз

От Краси Киров

Днес официално Изпълкомът на БФС въведе новия формат на "А" група от следващия сезон.

Сезон 2013/2014 ще стартира на 20 юли. Елитната ни дивизия ще бъде съставена от 14 отбора.

В края на сезона ще изпаднат нови четири отбора и ще бъдат приети нови два така, че от по-следващия сезон да имаме група от 12 отбора.

Всички отбори за новия сезон в А група са получили лиценз от лицензионната комисия. Новаците Нефтохимих и Любимец също няма да имат проблем с лиценза си за новия сезон, като единствено Любимец може да има проблеми със стадиона, но остава вариант мачовете да се играят в Сливен.

Двубоят за Суперкупата между Лудогорец и Берое ще се състои на 10 юли. Шампионатът на България за сезон 2013/2014 трябва да завърши на 15 май 2014 година.

Така следващият сезон на А група започва с 14 отбора. След изиграването на всичките 26 кръга ще се изиграе плейофната фаза и до края на сезона ще се изиграят общо 38 кръга.

"Идеята е на Наско Сираков и се радвам, че я осъществихме. Още преди години той предложи съставът на "А" група да бъде намален", каза Михайлов.

Той добави, че първенството ще е от 38 кръга, като след изиграването на първите 26 отборите ще бъдат разделени на две и ще играят плейофи.

"Първият полусезон ще приключи на 15 декември, а вторият ще стартира отново в последната седмица на февруари", каза още Михайлов.

Боби Михайлов добави, че ще има още един Изпълком през месец юни, на който ще се реши съдбата на шефа на съдийската комисия Никола Джугански. Също така тогава се очакват и редица промени в останалите комисии към БФС.

Също така стана ясно, че българските зрители ще продължат да гледат мачовете по TV7 и News7 в следващия сезон.

Водещи