Още три тенисистки заеха места за Турнира на шампионките 10.10 | 12:01

Доминика Цибулкова, Екатерина Макарова и Андреа Петкович ще гостуват в София

От iNews.bg

Финалиската от Откритото първенство на Австралия Доминика Цибулкова (Словакия), Екатерина Макарова (Русия) и Андреа Петкович (Германия) са първите три класирали се тенисистки за Турнира на шампионките на УТА, който ще се проведе от 28 октомври до 2 ноември 2014 г. в столичната "Арена Армеец София".

Това са тенисистките, които заемат първите три места в класацията Race to Sofia.

Цибулкова е номер 12 в публикувана в понеделник световна ранглиста на Женската тенис асоциация, Макарова е 13-а в подреждането на УTA ,а Петкович заема 16-ото място в ранглистата.

Доминика Цибулкова заслужи правото за участие след титлата на турнира от категория "Интернешънъл" в Акапулко (Мексико) в началото на март. В тричасов финал 25-годишната тенисистка от Братислава надделя над Кристина Макхейл (САЩ) със 7:6(3), 4:6, 6:4.

Словачката започна сезона великолепно, като стигна до финала на Откритото първенство на Австралия, след победи над имена като Франческа Скиавоне, Карла Суарес Наваро, Мария Шарапова, Симона Халеп и Агнешка Радванска. На финала Цибулкова отстъпи на Ли На с 6:7(3), 0:6.

Други две сигурни участнички в Турнира на шампионките на УТА са получилите "уайлд кард" Цветана Пиронкова и Йелена Янкович

Водещи

Най-четени