ПСЖ направи Ибрахимович втория най-скъпоплатен футболист в света 19.07 | 17:35

Класацията продължава да оглавява Самуле Ето'о, който се подвизава в руския Анжи

От Божидар Азманов

Шведския национал Златан Ибрахимович се превърна във втория най-скъпоплатен футболист на планетата след трансфера си от Милан в Пари Сен Жермен.

Ибрахимович бе привлечен в комплект с бразилеца Тиаго Силва, като с французите Ибрахимович подписа контракт на стойност 12 милиона евро на сезон.

Тази цифра обаче може да нарасне с още 2.5 милиона, като това зависи от бонусите, заложени като клаузи в договора.

Класацията продължава да води камерунският нападател на Анжи Махачкала Самуел Ето'о, чиято заплата възлиза на 20 милиона евро на сезон.

Межу трето и шесто място се нареждат три от най-актуалните имена в съвременния футбол. Това са донеслият Шампионската лига на Челси Дидие Дрогба, който това лято премина в китайския Шанхай Шехнхуа, трикратният носител на Златната топка - Лионел Меси и неговият вечен конкурент - звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо. Тримата прибират по 12 милиона евро на година.

Още трима футболисти с еднакви заплати допълват 9-ката. Рекордният трансфер на Челси Фернандо Торес, футболистът на Манчестър Сити Яя Туре и още един футболист, който играе в Китай - Дарио Конка от Гуанджоу, се подписват под 10 милиона евро на година.

На последна позиция в топ 10 е нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни с 9.5 милиона евро годишна заплата.

Водещи

Най-четени