ПСЖ отупа Леверкузен насред "Бай Арена" 18.02 | 23:53

Парижани вече могат да се чувстват четвъртфиналист

От Божидар Азманов

Пари Сен Жермен разби Байер Леверкузен с 4:0 насред "Бай Арена" и почти сигурно си осигури участие на четвъртфиналите в Шампионската лига.

Златан Ибрахимович отбележи поредните си два гола за парижани в Шампионската лига и вече има 10 гола с екипа на ПСЖ в най-комерсиалния турнир. По едно попадение добавиха Блейс Матуиди и Йоан Кабай.

По този начин реваншът след две седмици на практика се обезмисли, тъй като Байер трябва да търси победа с минимум четири чисти гола, за да продължи напред или да стигне до продължения.

Тази вечер ПСЖ си свърши работата още до почивката, когато вече водеше с 3:0. Резултата откри Блейс Матуиди още в третата минута след грешка на Симон Ролфес. В 39-а Златан Ибрахимович направи 2:0 от дузпа, а превъзходството на французите бе узаконено с нов гол на Ибрахимович в 42-а минтута.

През първото полувреме домакините се отчетоха само с един точен удар по посока на Салваторе Сиригу, а в 59-а минута останаха с 10 души, след като Емир Спахич бе изгонен за втори жълт картон.

В 88-а минута се стигна до крайното 4:0, а последния гол в мача вкара новото попълнение Йоан Кабай.

Още за двубоя между Байер Леверкузен и ПСЖ четете в Sporta.bg

Водещи

Най-четени