Партизан с нова офанзива за привличането на Николай Бодуров 13.01 | 10:35

Партизан искаше да вземе Николай Бодуров още миналото лято, но тогава сърбите се отказаха заради цената от 600 000 евро, която Литекс постави за национала

От Мариян Найденов

Сръбският гранд Партизан проявява сериозен интерес към защитника на Литекс и националния ни отбор Николай Бодуров, съобщават медиите в западната ни съседка.

В състава на "гробарите" играе друг български национал - Иван Иванов, който обаче може и да напусне отбора. От Партизан ще се опитат на всяка цена да го задържат, като идеята на сърбите е да сформират български тандем в защитата си, а при евентуален трансфер на Иванов, то Бодуров да бъде негов заместник.

Иван Иванов се представя отлично в Партизан, като доказателство за това е, че той бе избран за най-добър футболист на тима за 2012 година, а според старши треньора на "гробарите" Владимир Вермезович той е най-добрият чужденец в сръбското първенство.

Партизан искаше да привлече Николай Бодуров още миналото лято, но тогава сърбите се отказаха заради цената от 600 000 евро, която Литекс постави за национала. Сега "гробарите" смятат да предприемат нова офанзива за бранителя, като самият Бодуров не крие, че вече иска да играе в чужбина.

Партизан е на пазара за централен защитник, а според сръбските медии вариантите пред ръководството на клуба са Бодуров и словенският национал Марко Шулер. Желанието на наставника Владимир Вермезович е да бъде привлечен българинът, но за него със сигурност ще трябва да се плаща трансферна сума, докато Шулер е свободен агент, след като напусна Легия (Варшава).

В същото време Вермезович заяви, че въпреки интереса на няколко клуба към Иван Иванов, той може и да остане в отбора до края на сезона.

"Разчитам на Иванов. Той ще бъде с нас не само по време на първия етап от подготовката, но и след това", каза наставникът на Партизан.

Водещи

Най-четени