Пенев готов със заместник на Бодуров за мача с Чехия 14.10 | 12:13

Павел Виданов вероятно ще си партнира с Иван Иванов в центъра на защитата

От Даниел Любомиров

Павел Виданов ще замени наказания Николай Бодуров в центъра на защитата на българския национален отбор в решителния последен мач от световните квалификации срещу Чехия.

"Лъвовете" излизат на Националния стадион "Васил Левски" в търсене на изразителна победа с поне 3 гола разлика, която ще запази шансовете им за класиране на баражите.

Както е известно, Бодуров беше изгонен директно в злощастното гостуване на Армения, като вчера той и Светослав Дяков напуснаха лагера на националите в Правец.

Защитникът на Полския Заглембе Виданов изглежда най-вероятният заместник на бранителя на Литекс, като дори имаше вероятност той да започне сред титулярите и срещу Армения.

Светослав Дяков също е аут от мача с Чехия заради червения си картон в Ереван и може да бъде заместен от съотборника си в българския шампион Лудогорец - Христо Златински.

Най-добрият играч на Локомотив (София) Маркиньос също има качествата да играе на позицията вътрешен полузащитник, въпреки че по-често е използван като креативен халф.

Междувременно стана ясно, че Любослав Пенев има едно условие към БФС, за да продължи договора си като национален селекционер.

Водещи

Най-четени