Пепе се извини на Лионел Меси 20.01 | 14:55

Португалецът пое отговорност за действията си по време на "Ел Класико" в сряда, които му навлякоха сериозни критики

От Константин Симидчийски

Футболистът на Реал Мадрид Пепе се извини за грубата си постъпка спрямо Лионел Меси от Барселона в първото "Ел Класико" за тази година.

След поредната добра порция футбол на най-високо ниво, всички коментари след мача обаче нямаше как да не отразят грубата игра на португалския футболист.

На телевизионните повторения в целия свят постоянно се повтаряше сцената, когато Пепе настъпи нарочно по ръката Лионел Меси, докато аржентинецът бе паднал на земята.

Всички близки на футбола бяха потресени, като много играчи дадоха своето мнение чрез социалните мрежи. По всичко изглежда, че случката няма да бъде забравена и ще бъде напомняна често от феновете на Барселона.

От своя страна Пепе реши все пак да се извини за своето поведение. Сайтът на Реал Мадрид публикува и видео, в което Пепе много тъжно, и пораженчески се извинява на Лионел Меси

"Уважавам много Лионел Меси. Моето действие бе един несъзнателен акт. Ако той се чувства обиден искам да му се извиня за това мое действие. Аз винаги защитавам плътно моя отбор и го правя с цялото си тяло и душа. Никога не ми е минавало през главата да нараня колега на терена," споделя Пепе.

Междувременно Реал Мадрид взе решение да извади португалеца от състава за период от 15 дни, докато страстите около него се поуспокоят. Така Пепе ще пропусне реванша с Барса на "Камп Ноу" следващата сряда.

Водещи

Най-четени