Петя Неделчева остана на крачка от финала в Бирмингам 12.03 | 19:30

Българката загуби от японката Ерико Хирозе

От Методий Методиев

Българката Петя Неделчева пропусна да се класира за финала на най-стария турнир по бадминтон "Ол Инглънд" в Бирмингам, след като загуби в два гейма от японката Ерико Хирозе. Независимо от това, Неделчева стана първата българка в 101-годишната история на турнира, достигала до полуфинал.

Досега Неделчева имаше един успех в три мача срещу японката, но в крайна сметка увеличи негативната си серия след загуби в отделните геймове с 15-21 и 20-22. Във втория гейм българката се представяше много добре и успя да настигне натрупалата първоначална преднина Хирозе.

Точно тогава обаче японката направи две поредни точки и успя да триумфира с победата. Успехът на Неделчева е дори още по-голям, тъй като българката има болки в ахилеса. Тя и треньорът й Орлин Цветанов пътуват без масажист.

В момента Неделчева е номер 14 в световната ранглиста. При двойките на турнира с награден фонд 350 000 долара, българката и Анастасия Руских (Русия), поставени под номер 5 в схемата, загубиха от японките Мизука Фуджи и Рейка Какива с 0:2 гейма (15-21, 19-21) за 39 минути

Водещи