Пирин и Марек започнаха с победи полуфиналните плейофи в Суперлигата 04.04 | 20:23

Лидерът след редовния сезон Пирин Балканстрой записа чиста победа с 3:0 над шампиона ЦСКА, а Марек Юнион-Ивкони се наложи с 3:1 над Арда

От Мариян Найденов

Лидерът след редовния сезон - Пирин Балканстрой (Разлог) записа чиста победа с 3:0 (25:20, 25:22, 25:20) над шампиона ЦСКА в първия мач от полуфиналната серия от плейофите в Суперлигата между двата отбора, игран в зала "Септември" в Разлог.

Волейболистите на Пирин имаха леки проблеми само в първия гейм, но след това взеха инициативата и не я изпуснаха до края, за да се поздравят със заслужена победа.

Най-резултатен за домакините бе Благовест Катранджиев с 14 точки, а Йордан Желязков, Светослав Гоцев и Костадин Гаджанов добавиха по 11 точки за успеха.

Топреализатор за ЦСКА, а и в мача пък стана ветеранът Ивайло Стефанов с 18 точки, като той бе и единственият волейболист на ЦСКА, завършил срещата с двуцифрен точков актив. Друг ветеран - центърът Евгени Иванов - Пушката се включи с 9 точки, а с 8 приключи Велизар Кьосев.

Вторият мач от полуфиналната серия между Пирин Балканстрой и ЦСКА е в събота (7 април), като този път домакини са "червените". Играе се до две победи от три мача.

Другият финалист в плейофите на Суперлигата ще бъде излъчен между Марек Юнион-Ивкони (Дупница) и Арда (Кърджали). Дупничани взеха аванс, след като днес се наложиха с 3:1 (25:23, 25:21, 24:26, 25:18) в първия мач от серията, игран в тяхната зала "Спортна" в Дупница.

Следващият мач между двата отбора също е в събота (7 април), когато Арда посреща Марек в зала "Арпезос" в Кърджали.

Водещи

Най-четени