Пиронкова преклони глава пред 19-ата в света 16.02 | 11:01

Цвети отстъпи на канадката Южени Бушар в два сета

От Мариян Найденов

Ракета номер 1 на България Цветана Пиронкова приключи участието си на тенис турнира в Дубай. Това се случи след загуба от 19-ата в света канадка Южени Бушар, която надигра пловдивчанката с 6:2, 6:4 в мач от втория кръг на квалификациите.

19-годишната Бушар, която стигна до полуфиналите на тазгодишния Australian Open не остави никакви шансове на Цвети в първия сет, в който поведе с 5:1 за по-малко от 20 минути игра, за да го затвори с 6:2 малко по-късно.

Пиронкова се опита да се противопостави на канадката през втората част, в която поведе с 2:0 след ранен пробив, но после Бушар обърна нещата до 4:2.

Въпреки това 26-годишната българка не спря да се бори и стигна до 4:4, но това бе всичко от Цвети в този мач, защото тя допусна нов пробив в подаването си и канадската тийнейджърка затвори сета с 6:4, а с това и мача.

Това бе втора победа за Бушар от два мача с Пиронкова, като първият ѝ успех бе на миналогодишния Ролан Гарос, когато отново се наложи в два сета.

За Цвети остава утехата, че напуска турнира с 13 точки за световната ранглиста и 2835 долара от наградния фонд, а през следващата седмица тя ще се завърне в топ 50.

Водещи

Най-четени