Пиронкова приключи участието си на Уимбълдън и на двойки 30.06 | 15:10

Цвети записа само една победа на трева през този сезон

От iNews.bg

Първата ракета на България Цветана Пиронкова напусна любимия си турнир от Големия шлем - Уимбълдън, след като отпадна и в надпреварата при дуетите, където пловдивчанката си партнираше с швейцарската тийнейджърка Белинда Бенчич.

Цвети и Бенчин отстъпиха с 6:3, 6:1 на поставените под номер 14 в основната схема Тимеа Бабош (Унгария) и Кристина Младенович (Франция) във втория кръг.

Унгарско-френският тандем не остави никакви съмнения в превъзходството си и заслужено се поздрави с победата след едва час игра. Бабош и Младенович направиха серия от шест поредни гейма в първия сет, с която спечелиха частта и поведоха с 1:0 във втората. Вторият сет бе още по-бърз, като българо-швейцарският тандем успя да спечели само един гейм.

Така Цвети напуска любимия си турнир, като победата и с Бенчич в първия кръг, си остава единственият успех на пловдивчанката на трева през този сезон, след като тя отпадна още в първия кръг на сингъл в Лондон, отстъпвайки на Варвара Лепченко.

Това бе последният мач на Пиронкова на трева за тази година, а следващият турнир, на който тя е подала заявка за участие, е надпреварата от категорията "Internatonal" в Истанбул, която започва на 14 юли.

Водещи

Най-четени