Пиронкова продължава изкачването си, сериозен спад за Гришо 26.09 | 10:20

Най-добрата ни тенисистка прогресира с две места в подновената ранглиста, Григор Димитров се смъква с цели 12

От Михаела Ганчева

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова се изкачи с още две места в ранглистата на WTA и вече се намира под номер 45.

Цвети не записа точки през изминалата седмица, но от днес стартира предизвикателството да защити 70 пункта от достигането си до втори кръг на турнир в Токио през 2010-та. Пловдивчанката ще вземе участие и в тазгодишната надпревара в японската столица, като мачът ѝ от първи кръг срещу Хисела Дулко (Аржентина) бе прекъснат заради дъжд при резултат 6:6 и 3:2 точки за Пиронкова в тайбрека.

Останалите българки, които се борят да влязат в топ 100 на елита в женския тенис също имат повод за радост - цели четири от тях регистрираха личен рекорд. Елица Костова прогресира с три позиции и вече е 151-ва, Александрина Найденова се изкачва с четири до 349-тото място, Изабелла Шиникова - с десет до №361 и Юлия Стаматова с една до 698-та позиция. Втората ни ракета Диа Евтимова пък пада с едно място до №148.

Надеждата ни в мъжката надпревара - Григор Димитров очаквано регистрира сериозен спад в подновената ранглиста на ATP, след като не успя да защити 80-те точки от спечеления чаланджър през миналата година.

През миналата седмица Григор се пусна на турнир в Мец (Франция), но претърпя разочароваща загуба на старта му от холандски квалификант, което му отреди загуба на 12 места в новото подреждане и 76-то място. Хубавата вест за хасковлията обаче е, че той няма повече спечелени точки през 2010-та година и може само да подобрява настоящото си постижение. Днес Григор започва участието си на турнир в Банкок на сингъл и двойки.

Водещи

Най-четени