Пиронкова срещу Хисела Дулко на старта на турнира в Токио 23.09 | 12:23

Досега Цвети и Дулко са се срещали два пъти, като българката все още няма победа над съперничката си

От Мариян Найденов

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова започва участието си на турнира на твърди кортове в японската столица Токио срещу аржентинката Хисела Дулко. Надпреварата в японската столица е от серията "премиер" на WTA и е с награден фонд 2 050 000 долара.

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров също ще участва на състезание в Азия следващата седмица. Гришо е заявил участие на турнира на твърди кортове в Банкок (Тайланд), който е от сериите "АТР 250". 20-годишният хасковлия започва от основната схема и ще разбере първия си съперник в неделя.

Досега Цвети и Дулко са се срещали два пъти, като българката все още няма победа над съперничката си. На Откритото първенство на Франция Пиронкова претърпя поражение с 4:6, 2:6 във втория кръг, а преди това Дулко печели с 6:2, 6:2 отново на клей на турнира в Будапеща.

В момента 24-годишната пловдивчанка заема 47-о място в световната ранглиста, а Хисела Дулко е 66-а в класацията. За Пиронкова турнирът в Япония е първи след US Open.

За участието си в Токио Пиронкова има осигурени една точка за ранглистата на WTA и 5500 долара от наградния фонд. При евентуален успех над Дулко, българката ще вземе 70 точки и 10 575 долара, а във втория кръг ще се изправи срещу поставената под номер 4 в основната схема на турнира Вера Звонарьова (Русия).

Водещи

Най-четени