Платини: Финал между Реал Мадрид и Барселона ще е страхотен завършек на ШЛ 05.03 | 18:37

Президентът на УЕФА призна, че би се радвал да види двата най-силни испански отбора един срещу друг на финала в Шампионската лига

От Мариян Найденов

Президентът на УЕФА Мишел Платини призна, че би се радвал да види двата най-силни испански отбора един срещу друг на финала в Шампионската лига.

Според него титлата в Примера дивисион почти сигурно ще премине в ръцете на Жозе Моуриньо и "белия балет", но в най-комерсиалния турнир в света трофеят се печели по-трудно.

"Все още има английски, испански и италиански отбори в Шампионската лига", каза президентът на УЕФА Мишел Платини призна, че би се радвал да види двата най-силни испански отбора един срещу друг на финала в Шампионската лига.

Според него титлата в Примера дивисион почти сигурно ще премине в ръцете на Жозе Моуриньо и "белия балет", но в най-комерсиалния турнир в света трофеят се печели по-трудно.

"Все още има английски, испански и италиански отбори в Шампионската лига", каза Платини, цитиран от Canal +. "Не знам какво ще определи жребия, но според мен финал между Реал Мадрид и Барселона ще бъде страхотен завършек. Ще бъде много добър мач."

"10 точки преднина на върха в класирането на Ла Лига са много и вероятно Реал ще спечели титлата. Да триумфираш в Шампионската лига обаче е доста по-трудно. Никога не сме имали проблеми в отношенията си с "белия балет" и сега не е по-различно."

Според Платини "кралския клуб" съвсем нормално е постигнал победа над "добре играещия" Еспаньол в Примера дивисион.

Както е известно, на 7-ми март (сряда) Барселона приема Байер Леверкузен в осминафинален реванш от Шампионската лига на "Камп Ноу". Резултатът от първия двубой е 3:1 в полза на каталунците и те вероятно без проблеми ще се доберат до крайния успех.

Реал пък приема ЦСКА Москва на "Сантяго Бернабеу" на 14-ти този месец и ще се стреми да отстрани "армейците", които се добраха до равенство 1:1 в руската столица.

Водещи

Най-четени