Пловдивските отбори с победи в А група, Пирин отново лети 10.11 | 16:58

Ботев и Локомотив спечелиха срещу Миньор и Монтана, докато в Гоце Делчев домакините надвиха Локомотив (София)

От Даниел Любомиров

Отборът на Ботев (Пловдив) се наложи с 2:0 при домакинството си на Миньор (Перник) в мач от 12-ия кръг на А група.

И двете попадения за "канарчетата" паднаха след почивката и бяха дело на голмайстора им Иван Цветков, който бе точен съответно в 48-ата и 76-ата минута. Гостите от Перник пък играха почти цяло второ полувреме с 10 човека, след като Салас Окечукво получи втори жълт картон в 55-ата минута.

Желаният от домакините гол най-накрая падна в първите минути на втората част (48'). Тодор Неделев направи чудесен пробив по дясното крило, след което нахлу в наказателното поле и сложи топката на крака на Иван Цветков, който с техничен удар от точката на дузпата изведе Ботев напред в резултата.

Попадението бе под номер 8 за Цветков от началото на сезона, докато за Неделев това бе седма асистенция.

В 76-ата минута Иван Цветков бе намерен отлично с дълъг пас от Ангел Рахов, нападателят овладя топката, излъга един защитник и с хладнокръвен удар оформи крайното 2:0, отбелязвайки втория си гол в мача и девети от началото на сезона.

След тази победа Ботев се изкачва на трето място във временното класиране на А група с актив от 24 точки, а Миньор заема последната 16-а позиция с едва 6 точки след 12 изиграни мача.

Отборът на Локомотив (Пд) прекъсна серията си от два мача без победа в родния шампионат, след като днес "смърфовете" спечелиха с 2:1 гостуването на Монтана на ст. "Огоста" в среща от 12-ия кръг.

Мартин Кавдански и Димо Атанасов донесоха успеха на "бяло-черните", докато точен за домакините четири минути преди края бе Мирослав Антонов от дузпа. Време за повече обаче момчетата на Атанас Джамбазки нямаха.

Така Локомотив (Пд) постигна трети успех от 12 мача в "А" група до този момент, като "смърфовете" разполагат с актив от 15 точки, намирайки се в средата на таблица. За монтанци пък това бе 7-о поражение от началото на сезона, като домакините заемат 13-а позиция в таблицата.

Локомотив (София) допусна поражение с 2:0 при визитата си на Пирин (Гоце Делчев), след като инкасира попадения през второто полувреме.

Новакът в елита от неврокопския край постигна шеста победа в А група и затвърди впечатлението, че се представя отлично на собствения си стадион и ще се движи далеч над борбата за оставане в първия ешелон.

Герой за домакините стана Веселин Марчев, който откри резултата в 62-ата минута, а само 4 по-късно изработи дузпа за своите, реализирана от капитана Петър Лазаров.

Така Пирин (Гоце Делчев) вече има 18 точки в класирането и заема престижната 7-ма позиция, докато Локомотив (София) е на 11-то място с 11 пункта, след като инкасира 5-та загуба.

Водещи

Най-четени