Победа в Лондон и Сити пак е фаворитът за титлата 27.04 | 20:12

Яя Туре се завърна с гол и асистенция

От Иво Вецев

Манчестър Сити отново е фавори за титлата в Премиършип, след като "гражданите" стигнаха до ценно 2:0 като гост на Кристъл Палас в мач от 36-ия кръг на шампионата.

Голямата изненада в състава на Мануел Пелегрини беше завръщането на Яя Туре, за когото се спекулираше, че може да не играе до самия край на сезона. Именно той беше с ключов принос за победата на своите, като даде асистенция и сам отбеляза гол.

В 4' Туре се озова на дясното крило и с лекота прати отлична топка за Един Джеко, който безпроблемно се промуши между защитниците и с глава вкара първия гол.

Вторият беше дело на самия Яя, който завърши отлична контраатака. Той размени пасове с Джеко и Насри, озовавайки се на върха на атаката. Тъмнокожият халф излъга защитник и с хубав удар с левия крак преодоля Сперони.

Благодарение на победата си Сити е със 77 точки и само на 3 зад Ливърпул. Отборът на Пелегрини е с мач по-малко и +8 гола в своя полза, което прави "гражданите" основен фаворит за титлата. До края на първенството има 2 кръга.