Победен старт на годината за Григор Димитров 01.01 | 10:24

Следващият съперник на Гришо в Бризбейн е 196-сантиметровият канадец Милош Раонич

От Мариян Найденов

Първата ракета на България при мъжете Григор Димитров започна по най-добрия възможен начин новата 2013-а година, след като в първите ѝ часове се поздрави с победа на турнира в Бризбейн (Австралия). Гришо се справи със съпротивата на американеца Брайън Бейкър след успех в два сета - 6:3, 7:6(8) и се класира за втория кръг.

Победата бе под номер 2 за българина в Бризбейн, след като заедно с партньора си Кеи Нишикори той продължава и в турнира на двойки.

Следващият му мач на сингъл е срещу поставения под номер 2 в основната схема на надпреварата - Милош Раонич. По програма мачът е насрочен за четвъртък (3 януари), а по-късно ще стане точният час.

Досега Гришо и 196-сантиметровият канадец са се срещали два пъти, като са си разменили по една победа. Димитров стори това на фючърс турнир в САЩ през 2009 г. (6:4, 6:2), докато Раонич надделя над българина на четвъртфиналите на турнира на ATP в Стокхолм (7:5, 6:4).

Срещата между двамата се очаква с огромен интерес, тъй като Раонич и Димитров са смятани за едни от най-талантливите млади тенисисти в наши дни.

Мачът на Гришо с 61-ия в света Брайън Бейкър също предложи много емоции, като първият гейм приключи бързо в полза на българина. Димитров започна вихрено, като проби съперника си още при първото му подаване, за да поведе с 3:0, след което нямаше проблеми да затвори частта с 6:3.

Вторият сет обаче бе доста по-оспорван и драматичен. Гришо можеше отново да пробие американеца на старта, след като поведе с 40:0 и имаше три геймбола, но не успя да се възползва от тази възможност. После Димитров все пак стигна до пробив, но само за да види как той веднага бе върнат за 3:3 и всичко започна отначало.

Стигна се до тайбрек, в който 21-годишния хасковлия поведе с 3:2 след минипробив, но Бейкър го върна веднага и на свой ред реализира такъв, осигурявайки си два сетбола при 6:4. Гришо показа здрави нерви и успя да ги спаси, а след това спаси и още един при 8:7 в полза на американеца.

След това българинът взе нещата в свои ръце, подпомогнат и от двойна грешка на противника си. Стигна се до 9:8 и Димитров реализира още първия си мачбол, за да се поздрави с победа още в първия ден на новата година.

Водещи

Най-четени