Победи за Елица Костова и Диа Евтимова 24.02 | 22:19

Двете българки се класираха на 1/4-финал в турнирите, където имат участие

От iNews.bg

Българските тенисистки Елица Костова и Диа Евтимова записаха победи в днешните си излизания на корта, класирайки се на 1/4-финалите съответно в Портимао (Португалия) и Анталия (Турция).

Втората ни ракета Ели Костова ще спори за място на полуфиналите на надпреварата в Портимао с награден фонд 10 хиляди долара, където е поставена и под номер 1 в основната схема. Днес Костова премина през рускинята Юлия Парасюк, която не съумя да доиграе срещата и се контузи при резултат 6:4, 1:0 в полза на българката. 

В слевдащата фаза Костова ще премери сили с перспективната американка Саша Викъри, която е едва на 15-годишна възраст. Викъри се намира във впечатляваща форма през 2011 г., като има записани 12 победи в последните си 14 срещи на корта.

Под номер 1 в основната схема е поставена и Диа Евтимова, която участва на турнира с награден фонд 10 хиляди долара в Анталия. Днес третата ни ракета се справи успешно с 16-годишната китайка Ран Тиан, побеждавайки я в два сета - 7:5, 6:0.

Азиатката предложи сериозна съпротива на Евтимова в първия сет на двубоя, преди обаче да капитулира тотално във втората част.

На 1/4-финалите Диа Евтимова ще спори с победителката от двубоя между Мартина Кубичкова (Чехия) и Чен Лианг (Китай). С класирането си заа четвъртфиналите Диа Евтимова спечели 4 точки за ранглистата на WTA, а при нова победа ще добави още 2. 

Водещи

Най-четени