Подкрепа от всички страни за Ерик Абидал 16.03 | 18:27

Френският бранител на Барселона бе окуражен от съотборници и опоненти, след като докторите откриха тумор в черния му дроб

От iNews.bg

Защитникът на Барселона Ерик Абидал със сигурност изживява един от най-тежките моменти в своя живот, след като вчера лекарите в каталунската столица откриха наличие на тумор в черния му дроб. Утре френският национал ще се подложи на операция за премахването му, като засега няма детайли относно състоянието му и доколко това ще се отрази на футболната му кариера в бъдеще.

Подкрепата за Абидал обаче не закъсня. Днес 31-годишният състезател се появи на тренировката на своите съотборници, където бе окуражен и получи безрезервната им подкрепа.

Халфът Шави Ернандес призна, че всички в съблекалнята на "каталунците" са останали шокирани, когато са научили вестите за открития тумор в черния дроб на Ерик Абидал. Испанският национал също така сподели увереност, че чернокожият футболист ще се превъзмогне случилото се и ще продължи напред. Шави сам определи французина като "един от най-силните хора", които е срещал.

"Това бе един от най-лошите моменти, които някога съм изпитвал в съблекалнята", довери Шави. "Днешният ден бе много тъжен за всички нас. Особено тежко е за Ерик и неговото семейство. Той винаги е бил пример за всички нас. Не само във футболен аспект, но и като личност. Той е един от най-силните хора, които някога съм срещал. Това ще му помогне наистина много".

"Когато днес той дойде на тренировката, всички го подкрепихме изцяло. Неговото настроение ни изненада. Ерик ни окуражи повече, отколкото ние него. Това показва изцяло неговата психическа сила. Той е пример за позитивизъм. Каза ни да продължим напред и че в събота ще победим Хетафе. Ще се опитаме да посветим победата на него и семейството му", завърши Маестрото на Барселона.

Президенът на каталунския гранд Сандро Росел също не остави без коментар случилото се, заявявайки: "Здравето стои над всичко друго. Аби, Барса те обича".

Отборите на Реал Мадрид и Олимпик Лион обаче няма да могат да излязат с тениски в негова подкрепа, когато тази вечер се изправят един срещу друг във втори 1/8-финален мач от Шампионската лига.

УЕФА не позволи на двата тима да го окуражат по такъв начин, спазвайки правилата си емоционални послания да не бъдат позволявани в срещи под нейна егида.

Реал Мадрид и Лион помолиха УЕФА да направи изключение, но от централата бяха категорични, че това е невъзможно. Именно от Олимпик Лион Ерик Абидал бе привлечен на "Камп Ноу" през 2007 г., след което бранителят веднага се наложи и в титулярния състав на тима.

Водещи

Най-четени