Позицията на Левски за това кой отбор е бил ощетен 14.03 | 16:15

"Сините" се жалват от съдията, който отмени гол на Литекс

От Краси Киров

Вчера на стадион "Георги Аспарухов" се проведе най-интересната среща от четвъртфиналите за Купата на България между Левски и Литекс, която се оказа и последна за рефера Ахмед Ахмед за този сезон.

В 93-та минута той направи уникална глупост, когато отмени, зачете, а след това отново отмени гол на ловчанлии във вратата на Пламен Илиев при резултат 1:0. В крайна сметка срещата завърши при този резултат, а "оранжевите" и най-вече Христо Стоичков.

"Един път му простих, втори път няма да му простя. Не може да се подиграва с труда на всички футболисти. Това е подигравка с всички. Никой не заслужава да се подиграват така с него. Всички видяхте за какво става въпрос. Червен картон за Карвальо. Дава гол, отменя гол," заяви след срещата бесният Христо Стоичков, а неговите думи бяха подкрепени и от ръководството на Литекс.

Иво Тонев пък беше на мнение, че съдията наистина е допуснал грешки, но те далеч не са били в полза на Левски, а именно срещу "синия" тим.

В официалния сайт на Левски обаче днес излезе съобщение, в което "сините" дават своята позиция относно съдийството на Ахмед Ахмед, като според Левски реферът е ощетил отбора на три пъти, като единият случай е точно преди незачетения гол на Литекс.

"Не знаем на каква кауза е служел помощник рефера, но в последните минути на срещата прави три последователни, грешни отсъждания в полза на Литекс.

"Първо не маркира очевидна засада при атака на гостите. След това размахва флага за фаул срещу Георги Миланов, а не отразява това, че играча с оранжева фланелка удря топката с ръка.

"При гола на Литекс, който не бе зачетен, ясно се вижда, че футболист на Литекс е в засада, но тя отново не е забелязана от асистента Ковачев", гласи съобщението на официалния сайт на тима.

От клуба предоставиха и видео, което да запознае широката футболна публика у нас с въпросните положения в ущърб на Левски. Вижте цялото видео в Sporta.bg.

Водещи

Най-четени