Полумаратонът в Каварна ще бъде излъчен в повече от 160 страни 02.10 | 09:47

България стана 161-ата страна в света, която ще покаже пряко последната голяма проява за годината от календара на Международната федерация по лека атлетика (ИААФ)

От Мариян Найденов

Телевизия BBT ще излъчи пряко Световното първенство по лекоатлетически полумаратон, което ще се проведе в Каварна на 6 октомври. Новината потвърди президентът на Българската федерация по лека атлетика и председател на организационния комитет на шампионата в морския град Добромир Камараринов.

160 държави ще получават тв сигнал от шампионата на планетата в Каварна. Екип на Международната федерация по лека атлетика (ИААФ) ще излъчва картина на практика за цял свят. За първенството заявки са подали атлети от 50 държави.

Така България става 161-ата страна в света, която ще покаже пряко последната голяма проява за годината от календара на ИААФ. Прякото предаване по BBT започва в събота в 09:30 часа със старта на жените и ще продължи до 12:30 часа.

Стартът на мъжете е от 11:00 часа, а след неговия финал ще бъде и официалното награждаване на призьорите. Гост коментатор на BBT за световното първенство по полумаратон ще бъде легендарния български атлет Пламен Кръстев.

Най-голямата международна асоциация в света ИААФ ще бъде представена в Каварна от президента си Ламин Диак и първия му заместник Сергей Бубка. Все още се чака потвърждение на другия вицепрезидент Себастиан Коу.

Гост на Световното ще бъде и президентът на Атлетическата асоциация на страните от Персийския залив Ахмад Ал Камали, който преди седмица бе преизбран на поста. В помощ на организационния комитет на състезанието в Каварна ще работят и 200 доброволци от цяла България.

Водещи

Най-четени