Пореден удар за ЦСКА: БФС наказа Нджонго Присо за още пет мача 30.03 | 20:02

По този начин той ще пропусне общо 7 двубоя за "червените", след като преди това бе наказан за 2 мача заради червения картон, който получи при победата с 3:0 над Локо Пд

От Мариян Найденов

Новото камерунско попълнение на ЦСКА Нджонго Присо отнесе още 5 мача наказание от Дисциплинарната комисия (ДК) към БФС, стана ясно днес. Жестоката санкция е заради нападението на нападателя над длъжностно лице в тунела след срещата с Локомотив (Пловдив) на "Лаута".

По този начин той ще пропусне общо 7 двубоя за "червените", след като преди това бе наказан за 2 мача заради червения картон, който получи при победата с 3:0 над "смърфовете".

Присо бе изгонен заради сблъсък, а след това и сдърпване с Даксон да Силва, а след това камерунецът стана и главно действащо лица в последвалите изцепки в тунела на "Лаута", когато се нахвърли върху полицай, а впоследствие бе задържан от органите на реда и дори пренощува в пловдивския арест заради невъздържаното си поведение.

Последният мач с Берое се брои за изтърпян и затова нападателят няма да вземе участие в още 6 срещи на ЦСКА.

Новата санкция на Присо означава, че той пропуска вечното дерби Левски - ЦСКА, което е на 29 април, както и още 5 мача - с Видима-Раковски, Светкавица, Славия, Черно море, Левски и Ботев (Враца).

 

Ето и всички решения от днешното заседание на ДК към БФС:

По Т. 1. от дневния ред:

ДК установи, че Решение № 006/11/2012 от 14.02.2012 на Дисциплинарната комисия на БОК в частта която е определено наказанието на Мирчо Георгиев Крайнов не е обжалвано в законно установения срок по която причина е влязло в сила.

Предвид  горното на основание чл. 79 от НДКТСД и чл. 26 от Правила за осъществяване на допинг контрол в БФС, ДК налага на д-р Мирчо Георгиев Крайнов наказание-  Лишаване от право да упражнява за срок 2/две/ години дейности като лекар във футболен клуб или отбор в системата на БФС.

Наказанието влиза в сила от 28.12.2011 год.

Спирането на състезателните права на Костадин Стоянов Стоянов, Румен Цветанов Трифонов, Тодор Димитров Янчев състезатели на ПФК"ЦСКА" АД е акумулирано в наказанието наложено от Дисциплинарната комисия на БОК. Спирането на изпълнението на Решението на ДК на БОК от Български спортен арбитраж на практика спира и изпълнението на решението на ДК на БФС от 23.12.2011 г до окончателното произнасяне на Български спортен арбитраж при БОК.

По Т. 2. от дневния ред:

За провинение на състезател към служебни лица в срещата на основание чл. 24 и във връзка с чл. 16,  ДК наказва  Нджонго Додинг Лобе Присо състезател на ПФК"ЦСКА" с лишаване от състезателни права за 5/пет/ срещи и глоба в размер на 1500 лева.

По Т. 3. от дневния ред:

                           "А"     група

      С предупреждения - 23 състезатели

      С лишаване от състезателни права                          ЛСП          лв.

    Георги Аврамов Аврамов          ПФК"Монтана"                 1                 300

    Петър Георгиев Трифонов       ПФК"Светкавица"             1                 250

    Георги Стойчев Иванов            ПФК"Видима-Раковски"     1                 250

    Пламен Стоянов Кожухаров     ПФК"Видима-Раковски"      1                250

    Веселин Любенов Цветковски  ОФК"Ботев -Враца"           1              1 500

 ПО ДОКЛАД        

За хвърлени предмети на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А -предложение 1 - ДК наказва ПФК"ЦСКА" с имуществена санкция в размер на 1000 лева.

За хвърлени предмети на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А -предложение 1 - ДК наказва ПФК"Левски" Сф с имуществена санкция в размер на 1000 лева.

За хвърлени предмети на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А -предложение 1 - ДК наказва ПФК"Литекс" Лч с имуществена санкция в размер на 1000 лева.

Задължава ПФК "Левски" да възстанови щетите нанесени на ст. "Градски"  в гр. Ловеч  съобразно чл. 38 от ДП.

Най-четени