Потвърдено: Левски подписа с перлата в зимната си селекция 17.02 | 15:28

Бразилецът Рафаел Бастос се превърна в шестото ново попълнение на "сините"

От Мариян Найденов

26-кратният шампион на България Левски обяви финализирането на трансфера на бразилския полузащитник Рафаел Бастос.

Плеймейкърът, който е считан за перлата в зимната селекция на "сините", пристигна в лагера на Левски в Кипър преди няколко дни и вече проведе първа тренировка с новия си отбор.

Днес бразилецът премина задължителните медицински изследвания в София, след което е подписал договор до края на календарната 20144 година, разкри собственикът на Левски Тодор Батков.

Двете страни не разкриха повече подробности по сделката, но се предполага, че Бастос ще се разписва срещу заплата от 20 - 25 000 евро на месец, с което автоматично се превръща в най-скъпоплатения футболист на "Герена".

"Треньорите ще го представят. Подписал е до края на годината. За френския футболист има развитие, но все още не е факт. Като има нещо конкретно, ще ви съобщя", бе повече от лаконичен Батков по темата с трансферите в Левски.

"Знам, че физическото ми състояние в момента не е най-доброто, но ще се опитам да вляза бързо във форма и да помогна на отбора. Радвам се, че съм в Левски, защото знам, че този отбор е един от най-големите в България. По принцип мога да играя като плеймейкър, но се справям и като нападател, ако отборът играе с двама в атака", коментира Бастос след подписването на договора си.

Бразилецът идва при "сините" като свободен агент. В кариерата си той е играл за Спортинг (Брага), а име направи като футболист на румънския Клуж. С отбора от северната ни съседка бразилецът игра в Шампионската лига и в две последователни години и се разписа на два пъти срещу бившия си португалски клуб .

През декември 2013-та година той премина за 2,7 милиона евро в отбора на Ал Насър (Саудитска Арабия) от Клуж. Там получава заплата около 800 хиляди долара за година, която обаче се бави и това е основната причина той да се махне от Близкия изток и да акостира на "Герена".

Така Бастос се превърна в шестото ново попълнение на Левски след Антон Огнянов, Аймен Белаид, Павел Чмошв, Павел Крумов и Валери Божинов.

Водещи

Най-четени