Преди 20 години България записа историческата победа над Аржентина 30.06 | 14:51

Христо Стоичков и Наско Сираков бележат за триумфа, който класира България

От iNews.bg

На днешният ден точни преди 20 години България постига втората си победа в историята на световните първенства.

"Лъвовете" побеждават не кой да е, а отбора на Аржентина, който два пъти поред играе на финал в последните първенства - Мексико 1986 и Италия 1990.

България повежда с гол на Христо Стоичков след невероятно извеждащо подаване на Емил Костадинов. След това оставаме с десет човека след втори жълт картон на Цанко Цветанов.

В края на мача Наско Сираков бележи страхотен гол с глава, който се оказва ужасно важен за класирането в групата и дава път на нашите към полуфиналите на Мондиал 1994

Аржентина триумфира на световното първенство 1986 с магичния Диего Марадона, а четири години по-късно пада на финала от ФРГ с дузпа в края на мача.

Така България излиза срещу един страхотен отбор, който обаче е лишен от своя диригент Диего Армандо Марадона. Аржентинската легенда е хванат за втори път с положителна допинг проба, като тестовете показват наличието на кокаин в кръвта на звездата.

Това автоматично означава изхвърляне на Дон Диего завинаги от футбола и това е най-големият скандал на световното. Така Аржентина излиза без своя диригент, който играе много успешно в първите два мача, в които "гаучосите" записват две победи.

Припомнете си подробности за великата българска победа и видео в Sporta.bg

Водещи

Най-четени