Проблеми с осветлението провалиха мач между Аржентина и Бразилия 04.10 | 09:21

Срещата бе реванш за учредения през 2011 г. трофей "Суперкласико на Америките". В първия мач преди две седмици Бразилия спечели с 2:1

От Мариян Найденов

Повече от 25 хиляди фенове останаха разочаровани, след като проблем в електрическата мрежа на стадион "Сентенарио" в аржентинския град Ресистенсия провали контролата между Аржентина и Бразилия.

Срещата бе реванш за учредения през 2011 г. трофей "Суперкласико на Америките", на името на д-р Николас Леос, който се явява наследник на "Копа Рока". В първия мач преди две седмици в Гояния (Бразилия), "Селесао" спечели с 2:1.

За съжаление на двата отбора и хилядите по трибуните, половината от осветлението на стадиона не проработи и главният съдия от Чили - Енрике Осес прецени, че при тези условия двубоят не може да се проведе. Засега не се знае, дали мачът ще бъде игран на друга дата.

"Не се виждаше добре. Исках да питам вратарите на двата отбора, защото те бяха най-засегнати от ситуацията и те също ми казаха, че не се вижда добре. Никой не даде гаранции, че осветлението ще бъде възстановено бързо, така че решихме, че срещана не може да се проведе при тези условия. За първи път ми се случва нещо такова", така Осес коментира решението си да не даде начало на мача.

В контролата щяха да вземат участие футболисти от вътрешните първенства на Аржентина и Бразилия, без големите звезди, подвизаващи се в Европа, но все пак в състава на домакините личаха имената на Лисандро Лопес и Макси Родригес, докато за Бразилия бяха записани Неймар и Леандро Дамиао.

Селекционерът на Бразилия Мано Менезеш остана много разочарован от случилото се. "Големи отбори като Аржентина и Бразилия не трябва да страдат от подобни проблеми. Ние се готвихме доста за този мач и очевидно искахме да го изиграем. Сега отново ще трябва да викаме играчите, когато определят нова дата".

Водещи

Най-четени