Провериха трасетата и потвърдиха стартовете за Световната купа в Банско 15.02 | 11:55

Делегати на ФИС инспектираха пистата "Бъндерица" дни преди състезанията

От iNews.bg

Международната федерация по ски (ФИС) потвърди стартовете за световната купа по ски алпийски дисциплини за мъже в Банско на 26 и 27 февруари.

Това стана ясно след финалната проверката на писта "Бъндерица" от делегата на ФИС Бернар Геро.

"Поздравявам екипа, който е подготвил толкова добре пистата. Трасето е повече от добро", заяви Геро.

По изискване на международната федерация инспекция на пистата или сноу-контрол се прави задължително поне 10 дни преди стартове на Световната купа. При него делегат на ФИС проверява колко твърда е основата на трасето и дали ще издържи до състезанията.

Междувременно стана ясно, че интересът към предстоящото състезание е изключително голям, а билетите за зимното шоу са на изчерпване.

Вчера България постигна едно от най-значимите си постижения в алпийските дисциплини, след като Георги Георгиев и Никола Чонгаров се представиха излючително силно в суперкомбинацията на провеждащото се в момента Световно първенство в Германия.

Георгиев финишира на изключителното за историята на българските ски 11-то място, като изостана от шампиона Аксел Лунд Свиндал само на 4.30 секунди в общото време след двата манша. В слалома пък нашенецът бе само с 1.10 секунди по-бавен.

Чонгаров също се представи на много високо ниво, финиширайки 22-ри, на 8.43 секунди след победителя.

Водещи

Най-четени