Пулев смачка Чисора, пак е на европейския връх 08.05 | 09:58

Кобрата: Тази победа е за България!Българите сме супер, обичам ви!

От iNews.bg

Кубрат Пулев победи Дерек Чисора с 2:1 съдийски гласа в двубоя за европейската титла и елиминационен мач за световната купа на IBF. Кобрата доминираше в мача срещу британеца в Хамбург и така триумфира за втори път в кариерата си с титла на Стария континент. Припомняме, че на 5 май 2012 година в Ерфурт, Пулев нокаутира в 11-ия рунд състезаващия се за Германия Александър Димитренко и се качи на върха на Стария континент.

След успеха над Чисора българинът вече има 23 победи в 24 мача при професионалистите (12 с нокаут).

Минути, след като победи британския си опонен, Кобрата се обърна чрез ефира на Нова телевизия към сънародниците си: "Българите сме супер. Голямо благодаря, защото въпреки че не сме от богатите икономики, идват навсякъде с нас. Поздрави на цяла България. Обичам ви! Тази победа е за България!"

"Все още не мога да се погледна в огледалото. Показателно е обаче щом изглеждам добре", сподели още Пулев и анализира мача: "Спечелих мача с добрата защита, с концентрацията, с мобилизираната игра. Дълги години тренирам при различни треньори, които аз няма да забравя, и мога да кажа, че те са допринесли за тази победа. Не мога да кажа, че само Ули Вегнер и Ото Рамин са допринесли, а и Борислав Бояджиев, Михаил Таков, Коце Петков - Железото".

Междувременно, докато траеше мачът, половинката на Кобрата – фолкпевицата Андрея, бълваше статус след статус на страницата си във Фейсбук , с което подкрепяше изгората си. След края на двубоя блондинката написа: "Най-добрият! Обичам те!"

 

 

Водещи

Най-четени