Първото спиране в бокса попречило на Марк Уебър за подиум в Абу Даби 14.11 | 18:32

Австралиецът сподели след края на състезанието, че първото му спиране в бокса, което продължи цели 10 секунди, му е попречило да завърши в топ 3

От Мариян Найденов

Марк Уебър прие философски неуспеха си да се покачи на подиума в Гран при на Абу Даби, въпреки че до последната обиколка се движеше на трето място. Самият австралиец сподели след края на състезанието, че първото му спиране в бокса, което продължи цели 10 секунди, му е попречило да завърши в топ 3.

След това в Ред Бул пробваха амбициозна стратегия, която предполагаше той да спре още два пъти, но не успя в начинанието си да натрупа достатъчен аванс пред Дженсън Бътън, за да може след третия си питстоп да се върне на пистата пред британския пилот на МакЛарън.

"Очевидно беше, че при второто спиране в бокса сложихме отново меките гуми, защото искахме да пробваме нещо различно, но не се получи", заяви Уебър след края на надпреварата. "Двете зони за подвижното задно крило бяха коварни, защото дори и да направиш успешна маневра на първата, след това е много трудно да удържиш контраатаката."

"Все пак, имах много добро темпо спрямо него. В края на първия стинт той влезе в бокса преди мен, но това нямаше да бъде проблем, ако моят питстоп не беше продължил толкова дълго. За съжаление заради това забавяне загубихме позиция на пистата и нямаше как да се класирам на подиума.

Може би в първата си обиколка след спирането в бокса влязох прекалено много от външната страна на завой номер 3, с което леко повредих дъното на болида си", призна Уебър.

Австралийският състезател на Ред Бул има 233 точки в класирането при пилотите и заема 4-та позиция, което автоматично го изключва от борбата за вицешампионското прозвище. Вторият в момента Дженсън Бътън е с цели 22 точки пред Уебър, което означава, че е почти невъзможно "червените бикове" да завършат с двамата си пилоти в челото в края на сезона.

Водещи

Най-четени