Рабаджиева не игра при победа на Рабита на Световното в Доха 11.10 | 19:08

Българската националка Рабаджиева остана резерва в първия мач на нейния отбор на Световното в Доха

От Даниел Любомиров

Националката на България Добриана Рабаджиева остана резерва в мача на своя Рабита (Баку) срещу Чан (Банкок), който азербайджанският отбор спечели с 3:1 гейма на Световното клубно първенство в Доха. Срещата от група В премина под впечатляваща доминация на клуба на Доби по отношение на блокадата - цели 16:0 точки.

В отделните части на мача резултатът бе 25:19, 21:25, 25:15 и 25:17, с което Рабита надви тайландските си опоненти и ознаменува дебюта си в турнира. За Чан това бе втора загуба, с което предопредели разпределението на местата в класирането.

Така независимо от резултата в утрешния двубой между Рабита и Солис Нестле Осаско, двата отбора ще се класират за полуфиналите.

Най-много точки за победителките от Баку реализира Наталия Мамадова - 20, а Саня Старович добави 18, докато Наташа Осмокрович се отчете с 14.

"Разбира се, много съм щастлив от победата", заяви треньорът на Рабита Зоран Гаич. "Беше много добър тест за нас, защото повечето от момичетата не бяха играли изобщо последните пет месеца. За съжаление не успяхме да се подготвим много добре за първенството, още повече, че две от американските ни състезателки не се присъединиха към нас. За да спечелим титлата, трябва да играем по-добре в защита и да правим още по-малко грешки."