Радостин Стойчев: Не използвахме всичките си възможности 07.07 | 11:34

В българският лагер се ядосват за пропуснатите шансове, докато поляците определят двубоя като много труден

От Краси Киров

Треньорът на националния ни отбор по волейбол Радостин Стойчев заяви след драматичната загуба от Полша, че отбора на България не е достатъчно зрял, за да печели такива важни двубои.

Късно снощи "лъвовете" отстъпиха на домакина Полша с 3:2 гейма в мача от първия кръг в група "Е" на Световната лига по волейбол за мъже. Въпреки това нашите момчета показаха страхотна игра в някои моменти от мача. Настроенията в лагера на поляците бяха много радостни след победата, като всички са на мнение, че се изиграли един изключително оспорван и труден двубой.

"Поздравявам играчите на Полша и целия отбор, защото те си свършиха работата и спечелиха този мач. Ние не използвахме всичките си възможности. Отборът ни не беше достатъчно зрял, за да победи в този важен мач", заяви Радо Стойчев.

Капитанът на националния тим на България Владимир Николов сподели, че двубоят е бил много емоционален и домакините са спечелили, заради по-малкото грешки, които са допуснали:

"Искам да поздравя отбора на Полша с победата. Мачът беше много интересен и емоционален. В крайна сметка полския тим направи по-малко грешки от нас и затова спечели," добави Владо Николов.

Наставникът на Полша Андреа Анастази заяви след победата над България, че двубоят е бил много тежък и труден.

"Мачът беше много тежък и за двата отбора. След ужасния трети гейм беше изключително трудно да започнем отначало, но момчетата са бориха до края. Горд съм, че стигнахме до победата. В тайбрека Бартман получи контузия и за момент отборът спря да играе. Доволен съм, че успяхме да затворим мача, въпреки че пропиляхме голяма преднина (б.а. от 11:4 до 12:12) и позволихме на българите в един момент да изравнят".

Капитанът на Полша Михаил Блакевич пък определя този двубой като много важен, защото ще внесе допълнително самочувствие в отбора:

"На старта при първите мачове винаги е много трудно и нервите преобладават. Много сме доволни, че успяхме да се вдигнем и обърнахме мача, особено след третия гейм. Това ще ни даде допълнително самочувствие. Надявам се публиката да е останала доволна, особено след драматичните последни точки в тайбрека. Искам да благодаря на феновете, които ни подкрепяха през цялото време и вярваха в отбора", заяви Блакевич.

Водещи