Радостин Стойчев се прицели в европейската титла 22.07 | 19:54

"Искам да играем финал на Европейското първенство, който да не загубим", сподели пред медиите селекционерът на България

От Константин Симидчийски

Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Радостин Стойчев не се посвени да постави високи цели пред себе си, заявявайки, че би желал неговият тим да се бори за златните медали на Европейското първенство за 2011.

Днес националите проведоха първа тренировка в подготовка за надпреварата, а Стойчев разкри какво желае да постигнат момчетата му на форума.

"Искам да играем финал на Европейското първенство, който да не загубим", бе напълно ясен специалистът.

"На мен ми се иска да спечелим титлата. Един финал не се брои, ако е загубен, всички помнят само победителите. Личните ми цели са да побеждавам винаги - възнамерявам да предавам това на отбора. През годините винаги не е достигало нещо малко на нашия тим, за да спечели титлата. Точно по тази причина аз избрах да работя с щаб от професионалисти на световно ниво, като целта е да са обърне внимание на тези малки детайли, които винаги правят разликата", добави той.

Наставникът коментира и съперниците на "лъвовете" в груповата фаза на турнира - действащият европейски шампион Полша, Словакия и Германия.

"Ако ви кажа, че това е възможно най-лошата група, не знам дали ще ми повярвате. Полша и Германия в момента са от най-силните отбори в Европа и няма да е лесно. Това не трябва да служи за извинение. Когато отиваш на един шампионат с високи цели, играеш с най-силните тимове. Ще бъде определящо как ще тръгнем, а и формата на турнира позволява да продължиш с една загуба. Целите ни обаче са по-високи".

Европейското първенство по волейбол ще се проведе от 10 до 18 септември в Австрия и Чехия.

Водещи