Радостин Стойчев определи избраниците си за подготовката за ЕП 02.08 | 17:38

Първоначално в София се събраха 24-ма волейболисти, но шестима от тях не попаднаха в списъка на европейския клубен шампион с Тренто

От Мариян Найденов

Старши треньорът на националния отбор по волейбол (мъже) Радостин Стойчев разкри на днешната си пресконференция 18-те играчи, на които ще разчита по време на подготовката за Европейското първенство в Чехия и Австрия през септември.

Първоначално в София се събраха 24-ма волейболисти, но шестима от тях не попаднаха в списъка на европейския клубен шампион с Тренто. Това са Красимир Гайдарски, Константин Йорданов, Мирослав Градинаров, Теодор Богданов, Светослав Гоцев и Добромир Иванов.

Николай Пенчев бе избран от Стойчев, но ще се присъедини към групата след края на Световното първенство за младежи в Бразилия.

В състава като цяло няма особени изненади, с изключение на предпочетения блокировач Костадин Гаджанов от Пирин, вместо опитния Гайдарски или прогресиращия Богданов. Дебютиралият срещу Сърбия в откриването на зала "Арена Армеец" София Тодор Скримов също продължава подготовката с националите.

Избраните разпределители са Андрей Жеков, Георги Братоев и Георги Манчев.

За позицията диагонал Стойчев ще разчита на Владимир Николов, Данаил Милушев и Цветан Соколов.

Посрещачите са Валентин Братоев, Матей Казийски, Методи Ананиев, Николай Пенчев, Тодор Алексиев и Тодор Скримов, а блокировачи освен Гаджанов ще видим още Виктор Йосифов, Теодор Тодоров и Христо Цветанов.

Междувременно стана ясна официалната програма за международния турнир, който ще се проведе в зала "Арена Армеец" София от 12-ти до 14-ти август и ще бъде част от подготовката за Европейското.

България ще открие турнира срещу Франция от 18:30 часа на 12-ти август, а на 14-ти по същото време ще играят с Чехия.

На 11-ти и 15-ти този месец възпитаниците на Стойчев ще се изправят срещу "петлите" и чехите в неофициални двубои в залата, като за всички мачове в столицата входът ще е свободен.

Водещи

Най-четени