Разследват феновете на Германия за непристойно поведение 10.06 | 18:19

Привържениците на Бундестима не се държаха прилично по време на снощния двубой с Португалия

От Константин Симидчийски

УЕФА ще разследва държанието на немските фенове и проявите на хулиганство от тяхна страна по време на мача между Бундестима и Португалия от група "B" на Евро 2012, спечелен от момчетата на Йоаким Льов с 1:0.

Решението за това идва ден, след като подобни действия са започнати срещу феновете на Русия, които са отправяли расистки обиди към десния бек на Чехия Теодор Гебре Селасие.

По време на целия вчерашен двубой феновете на Германия за замеряли с различни предмети (най-често хартиени топчета, б.а.) играчите на Португалия, особено по време на изпълнение на ъглов удар пред вратата на Нойер. Запалянковците запалиха и няколко димки, а на терена беше хвърлена бомбичка.

Дикторът на стадиона няколко пъти предупреди феновете, че техните страни могат да понесат солени наказания заради техните действия, а дори може да последва прекратяване на двубоя.

Запалянковците обаче не обърнаха внимание на препоръките, а съдията все пак прояви търпение и остави двубоят да продължи до самия край.

УЕФА отказа да коментира дали ще има санкции за Германия след несдържаното поведение на феновете ѝ. Въпреки това Goal.com разкрива, че управляващият орган ще разследва случилото се и ще вземе решение по случая в близките дни.

Водещи