Райън Гигс подписа нов едногодишен договор с Манчестър Юнайтед 18.02 | 16:45

Ветеранът ще продължи да играе още поне сезон

От iNews.bg

Бившият уелски национал Райън Гигс ще продължи знаменитата си футболна кариера с още една година, след като днес 37-годишният халф преподписа контракта си с Манчестър Юнайтед до лятото на 2012 г.

Това от своя страна означава, че уелсецът ще направи впечатляващите 21 години като футболист на "червените дяволи", откакто дебютира с фланелката на клуба на 2 март 1991 г.

Гигс си заслужи напълно предложението, което получи от ръководството на Юнайтед, благодарение на добрите си игри и през тази кампания. Уелсецът натрупа вече 24 изиграни срещи за тима през настоящия сезон, доверявайки, че има още какво да даде на английския гранд.

"Страхотно е да зная, че допринасям за успеха на Манчестър Юнайтед. Чувствам, че мога да дам още много от себе си", сподели Гигс.

"Всичко, което някога съм искал, е да играя за Юнайтед. Истински късметлия съм, че го правя вече 20 години. Вълнуващо е да играя с толкова млади и добри футболисти около мен", добави ветеранът.

Райън Гигс има изиграни над 850 срещи с фланелката на "червените дяволи", а наскоро записа и своя мач номер 600 в английската Висша лига. Мениджърът на клуба сър Алекс Фъргюсън също не успя да скрие възхищението си към своя възпитаник.

"Няма да ти стигнат думите, за да опишеш Райън Гигс", довери шотландецът. "Той е невероятен футболист и чудесен човек".

Би било меко казано, ако заявим, че Райън Гигс е победител. Уелсецът може се похвали с 32 златни медала в кариерата си до този момент, като 11 от тях са от Висшата лига на Англия, а 2 от Шампионската лига на Европа.

Водещи