Райън Гигс в неведение, че поставил нов рекорд в Шампионската лига 14.04 | 20:21

Уелсецът се превърна в най-възрастният полеви футболист, взел участие в двубой от турнира

От Константин Симидчийски

Уелският полузащитник на Манчестър Юнайтед Райън Гигс не знаел за рекорда, който постави във вторник в мача срещу Челси от турнира Шампионска лига.

37-годишният футболист подобри постижението на бившия играч на Юнайтед Лоран Блан за най-възрастен полеви играч, който се взема участие в мач от надпреварата. Лоран Блан бе носител на титлата от 2003 г. насам.

Гигс доказа качествата си за Юнайтед и показа, че дори на тази възраст не чувства спад във формата си. Уелсецът се представи блестящо, изработвайки и трите попадения срещу Челси в двата мача от 1/4-финалите на Шампионската лига.

Пред The Sun Гигс заяви: "Не знаех за този рекорд. Той скоро ще бъде забравен. За мен е удоволствие да учавствам в спектакли като този. Четвъртфиналите в Шампионска лига - искаш да играеш в тези срещи. И когато престанеш, това ще бъдат мачовете, които ще ти липсват."

Ветеранът също така добави, че идва финалният етап от сезона и важните мачове предстоят всяка седмица. Гигс разкри, че той и целият отбор на Юнайтед с нетърпение очакват сблъсъка с градските съперници от Манчестър Сити в полуфинален мач от турнира за ФА Kъп.

"Ето това е нещото, което искаш на този етап от сезона - голям мач след голям мач. Не можеш да получиш много по-големи такива от полуфинал за ФА къп срещу Сити на "Уембли". Ще сме готови за него и с нетърпение го чакаме", добави сърцатият играч.

Водещи

Най-четени